icon

Haver hazelnootkoeken

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 30 stuks)

  • 175 g zachte boer, plus extra om in te vetten
  • 225 g rietsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 el melk
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl hazelnoten
  • 115 g bloem
  • 1 ½ tl zuiveringszout
  • Snufje zout
  • 225 g havermeel
  • 140 g gele rozijnen

Bereiding

1. Verwarm de oven over op 190 ˚C. klop de boter en suiker in een kom tot een romig mengsel. Meng het ei, de melk en het vanille- en amandelextract er goed door. Hak de hazelnoten fijn.

2. Zeef de bloem, het piment, zuiveringszout en zout boven een beslagkom. Voeg dit geleidelijk en onder voortdurend roeren toe aan het botermengsel. Roer het havermeel, de rozijnen en de hazelnootjes erdoor.

3. schep met een dessertlepel 30 rond hoopjes beslag op twee ingevette bakplaten; zorg voor voldoende tussen ruimte zodat de koekjes kunnen rijzen. Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze houdbruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen voor u ze serveert.

Reageren op dit recept

Andere taarten