icon

Duivelscakejes met chocoladeglazuur

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 18 stuks)

  • 3 ½ el zachte margarine
  • 115 g bruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 115 g bloem
  • ½ tl zuiveringszout
  • 25 g cacao
  • 125 ml crème fraîche

Glazuur

  • 125 g pure chocolade
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 150 ml crème fraîche
  • Chocoladekrullen (naar keuze)
  • 100 g pure chocolade

Bereiding

1. Verwarm de over voor op 198 C. Bekleed twee muffinbakvormen met 18 papieren vormpjes of zet 18 dubbele papieren vormpjes op een bakplaat.

2. Doe de margarine, suiker, eieren, bloem, het zuiveringszout en de cacao in een grote kom en klop ze met een elektrische mixer tot een vrijwel glad mengsel. Spatel de crème fraîche er met een metalen lepel door. Schep het beslag in de vormpjes.

3. bak de cakejes 0 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goed gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een rooster.

breek voor het glazuur de chocolade in stukjes en doe die in een kleine, vuurvaste schaal. Zet de schaal boven een pan water dat tegen de kook aan is en verhit de chocolade onder af en toe roeren tot hij gesmolten is. Neem de schaal van de pan en laat even afkoelen. Klop vervolgens de suiker en de crème fraîche erdoor tot alles goed gemengd is. Bedek de cakejes met het glazuur en zet ze tot gebruik in de koelkast. Maak eventueel chocoladekrullen met een dunschiller en strooi die over de cakejes.

Reageren op dit recept

Andere taarten