icon

Dubbele chocoladeroulade

Ingrediënten

Ingrediënten ( voor 8 pers.)

  • 4 eieren, gesplitst
  • 115 g lichtbruine basterdsuiker
  • 115 g pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • 1 tl oploskoffie, opgelost in 2 el heet water, afgekoeld
  • Poedersuiker, om te bestuiven
  • Cacao, om te bestuiven
  • Verse frambozen, om te garneren

 

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 140 g witte chocolade, in stukjes
  • 3 el Tia Maria

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Bekleed een rechthoekig bakblik van 23 x 33 cm met bakpapier. Klop de eidooiers en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Spatel de chocolade en vervolgens de koffie erdoor. Klop de eiwitten in een schonen, vetvrije kom stijf, maar niet droog. Roer een beetje van het eiwit in het chocolademengsel en spatel dan de rest erdoor. Schep het mengsel op het bakblik en bak het 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het stevig aanvoelt. Dek af met een vochtige doek en laat minsten 8 uur rusten.

2. Maak intussen de vulling. Breng de room tegen de kook aan. Hak de chocolade grof in een keukenmachine. Giet er, met draaiend motor, de room bij en draai tot een glad mengsel is ontstaan. Roer de Tia Maria erdoor. Giet alles in een kom en laat afkoelen. Zet minstens 8 uur in de koelkast.

3. Klop daarna de chocoladroom tot zachte pieken. Knip een vel vetvrije papier uit dat langer is dan de roulade. Let het op een werkvlak en bestuif het met poedersuiker. Keer de roulade om op het papier en verwijder het bakpapier van de bovenkant. Smeer de chocoladeroom over de roulade en rol haar vanaf de korte kant op. Leg haar op een schaal met de naad naar beneden. Zet de roulade 2 uur in de koelkast , bestuif haar met cacao en garneer met frambozen.

Reageren op dit recept

Andere taarten