icon

Dadel walnootbrood

Ingrediënten

VOOR 10 PERS.

  • 175 g boter, plus extra om in te vetten
  • 225 g dadels, ontpit en in kleine stukjes
  • fijngeraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 50 ml water
  • 175 g bruine basterdsuiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 85 g zelfrijzend volkorenbakmeel
  • 85 g zelfrijzend bakmeel
  • 55 g walnoten, gehakt
  • 8 halve walnoten
  • reepjes sinaasappelschil,ter garnering

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 160 "C. Vet een broodvorm voor een brood van 900 g in en bekleed hem met balkpapier. Doe de dadels in een pan, samen met het raspsel en sap van de sinaasappel en het water. Verwarm alles 5 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot een zachte puree ontstaat.

2 Doe de boter en suiker in een kom en klop ze schuimig. Klop er beetje bij beetje de eieren door, zeef de beide meelsoorten erboven en schep het geheel om met de walnootstukjes giet een derde van het beslag in de vorm en verdeel de helft valn de dadelpuree erover.

3 Herhaal dit met de volgende lagen en eindig met een laag beslag. Strooi de halve walnoten erover. Bak het brood 1-1 1/4 uur in de voorverwarmde oven, tot het goed gerezen is en stevig aanvoelt. Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm, stort het dan en verwijder het bakpapier. Laat het op een rooster verder afkoelen. Garneer met de reepjes sinaasappel schil en serveer in plakken

Reageren op dit recept

Andere taarten