icon

Dadel honingbrood

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 10 pers.)

  • Boter, om in te vetten
  • 250 g witbroodmeel, plus extra om te bestuiven
  • 75 g bruinbroodmeel
  • ½ tl zout
  • 7 g gedroogde gist
  • 200 ml lauw water
  • 3 el maïsolie
  • 3 el honing
  • 75 g gedroogde dadels, fijngesneden
  • 2 el sesamzaad

Bereiding

1. Vet een broodvorm voor een brood van 900 g in met boter. Zeef beide meelsoorten boven een grote kom en roer het zou ten de gist erdoor. Giet het water, de olie en de honing erbij en meng tot een deeg.

2. Kneed het deeg 5 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak, of tot het glad is, en leg het in een ingevette vorm. Dek de vorm af en laat het deeg nog eens 30 minuten rusten op een warme plaats, of tot het veerkrachtig aanvoelt.

3. Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het hol klinkt wanneer u op de onderkant tikt. Laat het brood op een rooster volledig afkoelen. Serveer het in dikke sneden.

Reageren op dit recept

Andere taarten