icon

Chocoladeverleiding

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 2 4stuks)

 

  • 365 g pure chocolade
  • 6 el boter, plus extra om in vetten
  • 1 tl sterke koffie
  • 2 eieren
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 225 g bloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 tl amandelextract
  • 50 g  paranoten, in stukjes
  • 50 g hazelnoten, in stukjes
  • 40 g witte chocolade

Bereiding

1. Verwarm de over op 180 ˚C. Doe 225 g van de chocolade met de boter en de koffie in een vuurvaste schaal en plaats die boven een pan met water dat net tegen de kook aan is. Verwarm tot de chocolade bijna is gesmolten.

2. klop intussen de eieren in een kom tot ze schuimig zijn. Klop geleidelijk de suiker erdoor tot u een dik mengsel heeft. Neem het chocolademengsel van het vuur en roer het glad. Roer het vervolgens door het eimengsel en klopt tot alles goed vermengd is.

3. zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom en roer het chocolademengsel erdoor. Hak 85 g van de chocolade in stukjes roer die door het deeg. Meng het amandelextract en doe noten erdoor.

4. Vet een bakplaat in en schep er met een dessertlepel 24 deegrondjes op. Bak de koekjes 16 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze op een rooster afkoelen. Smelt wit en puur apart, en spuit met een slagroomspuit afwisselend witten en bruine lijntjes op de koekjes.

Reageren op dit recept

Andere taarten