icon

Chocoladebrood

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 1 brood)

  • Boter, om in te vetten
  • 450 g witbroodmeel, plus extra om te bestuiven
  • 25 g cacao
  • 1 tl zout
  • 7 g gedroogde gist
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el maïsolie
  • 300 ml lauw water
  • Boter, voor erbij

Bereiding

1. Vet een broodvorm voor een brood van 900 g in met een beetje boter. Zeef het meel en de cacao boven een grote kom. Roer het zout, de gist en de suiker erdoor. Giet de olie en het water erbij en meng tot een deeg.

2. Kneed het deeg 5 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak, of gebruik een elektrische mixer met deeghaken. Doe het deeg in een ingevette kom, dek het af en laat het 1 uur op een warme plaats staan, of tot het in volume is verdubbeld.

3. Druk het deeg in een vorm er een brood van. Leg het inde vorm, dek het af en laat het nog eens 30 minuten rusten op een warme plaats.

4. Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Bak het brood 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het hol klinkt wanneer u erop tikt. Laat het brood op een rooster volledig afkoelen. Snijd het brood in sneetjes en serveer die met boter.

Reageren op dit recept

Andere taarten