icon

Chocolade notenstrudel

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 6 pers.)

  • 150 g boter, plus extra om in te vetten
  • 225 g gemengde gehakte noten
  • 115 g pure chocolade, gehakt
  • 115 g melkchocolade, gehakt
  • 115 g witte chocolade, gehakt
  • 200 g filodeeg, ontdooid indien bevroren
  • 3 el glucosestroop
  • 55 g poedersuiker
  • Roomijs, voor erbij

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190˚C. Vet een bakplaat licht in met boter. Zet 1 eetlepel van de gemengde noten opzij. Meng de drie soorten chocolade.

2. Leg 1 vel filodeeg op een schonen theedoek. Smelt de boter, bestrijk het vel filodeeg ermee, sprenkel er wat glucosestroop over en strooi er wat noten en chocolade over. Leg er nog een vel filodeeg op en herhaal dit proces met de rest van de noten en chocolade.

3. Rol met behulp van de theedoek de strudel voorzichtig op en leg hem op de bakplaat. Sprenkel er nog wat stroop over en strooi de achtergehouden noten erover. Bak de strudel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Bedek de strudel met aluminiumfolie als de noten te bruin dreigen te worden.

4. Bestuif de strudel met poedersuiker snijd hem in plakken en eet hem warm met wat roomijs erbij.

Reageren op dit recept

Andere taarten