icon

Chocolade haverkoekjes

Ingrediënten

Ingrediënten ( voor 20 stuks)

  • 115 g zachte boter, plus extra om in te vetten
  • 115 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 g havervlokken
  • 1 el melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 g bloem
  • 1 el cacao
  • ½ tl bakpoeder
  • 175 g pure chocolade, in stukjes
  • 75 g melkchocolade, in stukjes

Bereiding

1. Verwarm de over voor op 180 ˚C. Doe de boter en suiker in een kom en klop tot een licht en luchtig mengsel. Klop het ei tot een licht en luchtig mengsel. Klop het ei erdoor, gevolgd door de havervlokken, melk en het vanille-extract. Meng alles goed door. Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder boven het beslag en spatel ze erdoor. Roer ten slotte de chocoladestukjes erdoor.

2. Schep met een dessertlepel hoopjes beslag op twee ingevette bakplaten. Druk de bovenkant een beetje plat met een vork. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze enigszins stevig en iets gerezen zijn. Laat ze 2 minuten op de bakplaat afkoelen, steek ze dan los en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Reageren op dit recept

Andere taarten