icon

Capuccinosouflés

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 6 pers.)

  • 6 el slagroom
  • 2 tl instant espressokoffie
  • 2 el koffielikeur (bijv. Kahlua)
  • Boter , om in te vetten
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker, plus extra om te bestrooien
  • 3 grote eieren, gesplitst, plus 1 extra eiwit
  • 150 g pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • Cacao, om te bestuiven
  • Vanille-ijs en chocoladekoekjes, voor erbij

Bereiding

1. Verwarm de oven op 190 ̊C. Doe de slagroom in een kleine pan met dikke bodem en verhit hem zachtjes. Roer de koffie erdoor tot hij is opgelost en roer dan de koffielikeur erdoor. Verdeel het koffiemengsel over 6 licht ingevette en met basterdsuiker bestrooide ovenschaaltjes.

2. Doe de eiwitten in een schonen, vetvrije kom en klop ze tot ze tot zachte pieken. Voeg de suiker toe en klop alles stijf, maar niet droog. Meng in een aparte kom de eidooiers met de gesmolten chocolade en roer een beetje van het eiwit door. Schep dan geleidelijk de rest van de eiwitten erdoor.

3. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de soufflés 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze net stevig zijn. Bestuif ze met cacao en serveer ze meteen met het vanille-ijs en de chocoladekoekjes.

Reageren op dit recept

Andere taarten