icon

Brownie met witte chocolade

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 9 stuks)

  • 115 g boter, plus extra om in te vetten
  • 115 g walnoten, in stukjes
  • 225 g witte chocolade
  • 2 eieren
  • 115 g bruine basterdsuiker
  • 115 g zelfrijzend bakmeel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Vet een vierkant bakblik van 18 x 18 cm licht in met boter.

2. hak alle walnoten en 175 g van de chocolade in grove stukjes. Doe de rest van de chocolade met de boter in een vuurvaste schaal en plaats doe boven een pan met water dat net tegen de kook aan is. Laat de boter en chocolade smelten, roer ze goed en neem de pan van het vuur.

3. klop e eieren met de suiker los en roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Klop tot alles goed vermengd is. Spatel het bakmeel, de chocoladestukjes en walnoten erdoor. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

4. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de brownie 30 minuten, of tot hij net stevig is maar in het midden nog een beetje zacht. Neem de brownie uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Snijd hem voor het serveren in 9 stukken.

Reageren op dit recept

Andere taarten