icon

Banaan chocoladebrood

Ingrediënten

VOOR 8 PERS

  • 115 g zachte boter, plus extra om in te vetten
  • 2 rijpe bananen
  • 85 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 220 g zeIrrijzend bakmeel
  • 25 g cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1-2 el melk
  • 100 g pure chocolate chips
  • boter, voor erbij (naar keuze)

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 "C. Vet een broodvorm voor een brood van 900 g in met boter en bekleed hem met bakpapier. Pel de bananen en prak ze met een vork fijn in een grote kom.

2 Voeg de boter, suiker en eieren toe en zeef dan het bakmeel, de cacao en het bakpoeder erboven. Klop stevig en voeg zoveel melk toe dat er een soepel beslag ontstaat. Schep de chocolate chips erdoor.

3 Schep het mengsel in de vorm en bak het brood 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goed gerezen is en een mes dat in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat het brood 5 minuten afkoelen in de vorm en stort het dan op een rooster om verder af te koelen. Serveer in plakken, eventueel met boter erbij.

Reageren op dit recept

Andere taarten