icon

Amandel hazelnoottaart

Ingrediënten

VOOR 8 PERS.

  • 4 eieren
  • 100 g fijne kristalsuliker
  • 50 g gemalen amandelen
  • 50 g gemalen hazelnoten
  • 5 1/2 el bloem
  • boter, om in te vetten
  • 50 g amandelschaafsel
  • poedersuiker, om te bestuiven

Vulling

  • 100 g chocolade
  • 1 el boter
  • 300 ml slagroom

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 190 "C. Klop de eieren en de suiker 10 minuten, of tot het mengsel lichtgeel is en als een lint van de garde loopt. Spatel de gemalen amandellen en hazelnoten erdoor, zeef de bloem erboven en schep die er met een metallen lepel of spatel door. Giet het beslag in 2 licht ingevette en met bakpapier beklede ronde taartvormen van 18 cm doorsnee.

2 Strooi het amandelschaafsel over een van de taarten en bak ze beide 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze veerkrachtig aanvoelen. Laat ze 5 minuten afkoelen, haal ze daarna uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

3 Smelt voor de vulling de chocolade, neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot hij stijf begint te worden en meng dan de chocolade er goed door.

4 Leg de taart zonder het amandelschaafsel op een taartbord en verdeel de vulling erover. Laat een beetje opstijven en leg dan de andere taarthelft erop. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Bestrooi met de poedersuiker en dien op.

Reageren op dit recept

Andere taarten