icon

Muffins recept: abrikozen bananenmuffins

Ingrediënten en bereiding

Ingriënten voor 12 muffins: Olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g witte basterdsuiker, 6 el zonnebloemolie of 90 g boeter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 2 eieren, 50 g gedroogde abrikozen fijngesneden, 2 bananen, 150 ml melk Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Zeef de muffin mix, het bakpoeder, en het zout boven een grote kom. Meng de suiker en de abrikozen erdoor. Prak de bananen fijn, schep de bananepuree in een maatbeker en schenk er melk bij tot u 250 ml hebt. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de bananenmelk en zonnebloemolier erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is en roer niet te lang. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin en stevig aanvoelen. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster

Reageren op dit recept

Andere taarten